NOVICE

Ocenjevanje zelenih javnih naročil – poročilo OECD za Slovenijo
28. september 2023

V letu 2022 je bila izvedena raziskava o zelenem javnem naročanju, ki je zajemala štiri stebre: javno-zasebne interakcije, politiko in strateški okvir, oceno učinka ter krepitev zmogljivosti in podporo. Na podlagi te raziskave je letošnja izdaja »Government at a glance« naredila poročilo izvajanja zelenega javnega naročila v državah Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), ki med drugim zajema tudi Slovenijo. 

Preberi več
49. Dnevi slovenskih pravnikov
19. julij 2023

V organizaciji Zveze društev pravnikov Slovenije, Zveze društev za gospodarsko pravo Slovenije in družbe LEXPERA (GV Založba) bodo 12. in 13. oktobra v GH Bernardin v Portorožu potekali 49. Dnevi slovenskih pravnikov, ki so največje srečanje pravnikov v Sloveniji že vse od leta 1975. 

Preberi več
DKOM: Odgovarjanje na vprašanja potencialnih ponudnikov
18. julij 2023

V praksi se pojavlja vprašanje, ali je naročnik dolžan odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih prejme v zvezi z določenim javnim naročilom oz. ali vsaka opustitev dolžnosti, da odgovori na vprašanje potencialnega ponudnika, vpliva na oddajo javnega naročila. S tem vprašanjem se je ukvarjala Državna revizijska komisija v Odločitvi št. 018-74/2023-4.

Preberi več
Ali ste vedeli, da lahko na platformi S-Procurement nastavite predloge sporočil?
13. julij 2023

Na platformi S-Procurement si lahko naročniki nastavite poljubne predloge sporočil, ki vam pomagajo pri ustvarjanju in pošiljanju sporočil, ki se ponavljajo. S tem lahko prihranite čas in trud, saj vam nudijo že pripravljeno besedilo, ki ga prilagodite svojim potrebam. Navodila za nastavitev predlog sporočil si lahko ogledate v spodnjem dokumentu.

Preberi več
NOVOSTI NA PLATFORMI S-PROCUREMENT julij 2023
4. julij 2023

Na platformo S-Procurement so v mesecu juliju prišle novosti, ki si jih lahko ogledate v spodnjem dokumentu.

Preberi več
Novejša praksa DKOM: Zavrnitev ponudb iz razloga nezadostne konkurence in negospodarnosti
14. junij 2023

Nedavno je bila sprejeta odločitev DKOM št. 018-060/2023-3 z dne 8. 6. 2023, ki je obravnavala spor med naročnikom in vlagateljem zahtevka za revizijo glede zakonitosti odločitve, s katero je naročnik zavrnil vse ponudbe.

Preberi več
V EPPPL št. 1/2023 najdete poročilo o projektu vzpostavitve Informacijskega centra SOSPROTEUS v Kranju
22. maj 2023

Gre za prvi informacijski center na svetu z belo in črno človeško ribico. Naloga centra je ozaveščati ljudi o življenju človeške ribice in pomenu podzemnih vod. Vsa sredstva, ki so izbrana od prodaje vstopnic, so namenjena delovanju jamskega laboratorija, raziskovanja ter varstva človeške ribice in ozaveščanja o njej.

Preberi več
NOVOSTI NA PLATFORMI S-PROCUREMENT
17. maj 2023

Na platformo S-Procurement so v mesecu maju 2023 prišle novosti, ki si jih lahko ogledate v spodnjem dokumentu.

Preberi več
Rok za vložitev zahtevka za revizijo zoper razpisno dokumentacijo
17. maj 2023

Na podlagi novejših odločitev s strani Državne revizijske komisije je mogoče ugotoviti, da se v praksi tako pri ponudnikih kot pri naročnikih še vedno pojavlja nerazumevanje glede roka za vložitev zahtevka za revizijo zoper razpisno dokumentacijo.

Preberi več
Delavnica "Save the Homes", 18. 5. 2023
9. maj 2023

V četrtek, 18. 5. 2023 bo v Mestni hiši Ljubljana potekala celodnevna delavnica v okviru projekta Save the Homes na temo stanja in prihodnosti slovenskega trga prenov stavb. Na delavnici se bo razpravljalo o trenutnem stanju in prihodnosti slovenskega trga prenov.

Preberi več