PRISPEVKI

GRADIVO - BREZPLAČNA DELAVNICA: Javna naročila kot priložnost za gospodarstvo
14. maj 2024

Objavljamo gradivo z brezplačne delavnice "Javna naročila kot priložnost za gospodarstvo", ki sta jo vodili  izr. prof. Petra Ferk in ga. Anja Povšič (Javnirazpisi.com).

Preberi več
GRADIVO - Notranje oziroma in-house pogodbe
4. april 2024

Objavljamo gradivo delavnice "NOTRANJE OZIROMA IN-HOUSE POGODBE" z dne 4. 4. 2024, ki sta jo vodili izr. prof. dr. Petra Ferk in Klavdija Košec.

Preberi več
GRADIVO - KAKO ZAČETI NA PLATFORMI S-PROCUREMENT
28. marec 2024

Objavljamo gradivo delavnice "Kako začeti na platformi S-Procurement?" z dne 28. 3. 2024, ki sta jo vodili Kaja Koštomaj in Danijela Tepić.

Preberi več
PRILOŽNOSTI IN PRISTOPI ZA JAVNA TRAJNOSTNA NAROČILA – PRIMER DOBRE PRAKSE IZ REPUBLIKE IRSKE
14. marec 2024

Urad Republike Irske za vladna naročila je pripravil obsežno smernico za izvajalce javnega naročanja in oblikovalce politik z naslovom „Priložnosti in pristopi za trajnostna javna naročila“. Le -ta, objavljena januarja 2024, pojasnjuje ključne koncepte zelenega, krožnega in družbeno odgovornega javnega naročanja ter zagotavlja nacionalni, evropski in mednarodni politični kontekst za integracijo SPP v nabavni proces.

Preberi več
Globalni trend: Javno-zasebna partnerstva kot vir financiranja za zelene projekte
11. marec 2024

Zasebni kapital in investicije v zelene projekte so ključni za doseganje nič neto izpustov CO2 v EU do leta 2050. S sprejetjem Uredbe EU o taksonomiji, ki vzpostavlja jasna merila za identifikacijo trajnostnih naložb, EU zmanjšuje tveganje psevdo zelenega oglaševanja in krepi transparentnost. V letu 2023 je Evropska investicijska banka napovedala podporo projektom v vrednosti tisoč milijard evrov do leta 2030, usmerjenih v trajnostni razvoj, digitalizacijo in podporo start-upom, hkrati pa se oddaljuje od financiranja fosilnih goriv. Svetovna banka opozarja na pomanjkanje kapitala za zeleni prehod v državah v razvoju, s potrebo po 1 bilijonu dolarjev letno do 2025. Javno-zasebna partnerstva (JZP) se izkažejo kot ključna za mobilizacijo zasebnih sredstev za trajnostne projekte, kar obeta revolucijo v financiranju zelene preobrazbe.

Preberi več
GRADIVO: SKUPNO JAVNO NAROČANJE
7. marec 2024

Objavljamo gradivo delavnice "Skupno javno naročanje" z dne 7. 3. 2024, ki sta jo vodila izr. prof. Petra Ferk in Andraž Kavaš.

Preberi več
GRADIVO: Objave na novih obrazcih po prvih izkušnjah
20. februar 2024

Objavljamo gradivo delavnice "Objave na novih obrazcih po prvih izkušnjah" z dne 6. 2. 2024, ki so jo vodile Danijela Tepić, Kaja Koštomaj in Manca Kofol.

Preberi več
GRADIVO: ZELENO JAVNO NAROČANJE PNEVMATIK
6. november 2023

Gradivo in posnetek delavnice "ZELENO JAVNO NAROČANJE PNEVMATIK" z dne 24. 10. 2023 je dostopno TUKAJ.

Preberi več
GRADIVO - ABC JAVNEGA NAROČANJA
24. oktober 2023

Objavljamo gradivo delavnice "ABC JAVNEGA NAROČANJA" z dne 20. 10. 2023, ki je potekala v živo v Ljubljani.

Preberi več
GRADIVO - OSNOVE ZAKONA O UPRAVNEM POSTOPKU
13. oktober 2023

V torek, 19. 9. 2023 je potekala spletna delavnica z naslovom "Javna naročila in kaj moramo vedeti", ki sta jo vodila doc. dr. Boštjan ferk in Katja Hodošček, mag. prav..

Preberi več