BREZPLAČNO: KAKO ODDATI PRIJAVO IN PONUDBO V PLATFORMI S-PROCUREMENT
17. februar 2022
9:00 - 9:45
Spletni dogodek

Z namenom, da vam omogočimo lažjo in hitrejšo uporabo platforme S-procurement, bomo v četrtek, 17. 2. 2022 izvedli delavnico, kjer si bomo pogledali osnove uporabe. Kako se registrirati, kako oddati prijavo in ponudbo, kako dokumente elektronsko podpisati in ostale postopke, ki ponudnikom velikokrat povzročajo težave. Prav tako bomo odgovorili na vprašanja, ki se najpogosteje pojavljajo na tehnični podpori.

Udeležba na delavnici je BREZPLAČNA. Potrebna je predhodna prijava preko spodnjega obrazca.

Preberi več
VPLIV SPREMENJENIH OKOLIŠČIN NA IZVAJANJE JAVNIH POGODB
10. marec 2022
9:00 - 9:45
Spletni dogodek

Epidemija virusa covid je razkrila pomen instituta spremenjenih okoliščin tudi na področju javnih pogodb. Naročnikom in ponudnikom se porajajo številna vprašanja, med drugim:

  • kaj sploh so spremenjene okoliščine,
  • ali npr. epidemija covid, motnje v dobavnih verigah, zamude v logistiki in pomembno povečanje cen energentov, valutna tveganja ali inflacija lahko spadajo v okvir instituta spremenjenih okoliščin,
  • kje so dopustne meje sprememb javnih pogodb zaradi spremenjenih okoliščin,
  • kako se prepletajo določbe obligacijske in javno-naročniške zakonodaje.
Preberi več
PRENEHANJE JAVNE POGODBE
7. april 2022
9:00 - 9:45
Spletni dogodek

V slovenskem pravu niti pojem javne pogodbe niti pojem upravne pogodbe v Sloveniji nista normativno opredeljena. Pojem javne pogodbe (public contract) se je uveljavil v slovenski pravni teoriji kot skupni izraz za javna naročila in javne koncesije po zgledu iz tuje pravne terminologije in predvsem prava EU.

Namen spletnega izobraževanja, ki bo potekalo 9. 9. 2021 s pričetkom ob 9. uri je sistematično pregledati možne načine prenehanja javnih pogodb in pogoje za njihovo uveljavljanje.

Delavnico izvajata: izr. prof. dr. Petra Ferk in Nina Pekolj, univ. dipl. prav.

Preberi več
POMEN INVESTICIJSKE DOKUMENTACIJE ZA IZVEDBO JAVNEGA NAROČILA
12. maj 2022
9:00 - 9:45
Spletni dogodek

Javni projekti se pričnejo s pripravo ustrezne investicijske dokumentacije, na podlagi katere je projekt lahko uvrščen v proračun oziroma načrt razvojnih programov. Investicijska dokumentacija vsebuje dragocene informacije tudi za organizacijske enote naročnika, odgovorne za izvedbo javnega razpisa, česar se premalo zavedamo.

Skupaj se bomo sprehodili čez posamezne vrste investicijske dokumentacije, njihovo vsebino in ključne vsebine investicijske dokumentacije za izvedbo javnega razpisa.

Delavnico izvajata: izr. prof. dr. Petra Ferk in doc. dr. Boštjan Ferk.

Preberi več
DOPOLNJEVANJE PONUDB – KJE SO MEJE?
2. junij 2022
9:00 - 9:45
Spletni dogodek

V določbi 5. odstavka 89. člena ZJN-3 je predpisana možnost naročnika, da ob izpolnjenih določenih pogojih zahteva od gospodarskih subjektov dopolnitev ponudbe. Na delavnici boste prejeli odgovore na vprašanja, ki si jih naročniki in ponudniki pogosto zastavite pri izvajanju javnega naročila.

Vabljeni, da se nam pridružite na delavnici. 

Delavnico izvajata: Katja Hodošček, mag. prav. in Lara Valjavec, mag. prav.

Preberi več