Uspešna Mednarodna konferenca o Javno-zasebnih partnerstvih v Kirgiški Republiki

Prejšnji teden je v Kirgiški republiki potekala 2. mednarodna konferenca o javno-zasebnih partnerstvih (JZP), ki je privabila izjemne strokovnjake s področja javno-zasebnih partnerstev iz različnih držav. Zasluge za odlično organizacijo in izvedbo konference gredo ekipi pod vodstvom Sanzhara Bolotova, direktorja JZP centra Kirgiške republike.

Mednarodna konferenca je ponudila edinstveno priložnost za izmenjavo znanja in izkušenj s področja JZP. Ena izmed osrednjih tem je bila moderirana s strani dr. Eyupa Vurala AYDIN-a, kjer so udeleženci delili izkušnje iz različnih držav. Med njimi je sodelovala tudi izr. prof. dr. Petra Ferk, ki se je osredotočila na izkušnje predšolske vzgoje in varstva v okviru JZP.

Hkrati je Petra Ferk skupaj  s Tonyjem Bonnicijem, Antoninom Menegauxom, Dragutinom Nenezićem in Albino Rakhmidinovo predstavila tudi rezultate evalvacije osmih študij primerov iz Kirgiške republike, izvedene v skladu z metodologijo PIERS (Program International PPP Evaluation and Rating System), ki jo najdete na spletni strani (https://unece.org/ppp/em). Rezultati kažejo izjemen napredek Kirgiške republike v zadnjih nekaj letih na področju razvoja javno-zasebnih partnerstev.

Radi bi se zahvalili vsem udeležencem in organizatorjem konference ter izrazili optimizem glede prihodnosti javno-zasebnih partnerstev tako v Kirgiški republiki kot tudi po svetu.