DELEGACIJA IZ SRBIJE V SLOVENIJI - TEMA OBISKA: ZELENO JAVNO NAROČANJE

V tednu od 2. 11. 2021 do 5. 11. 2021 je študijskem obisku v Sloveniji delegacija iz Srbije v okviru organizacije NALED (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj), ki je sestavljena iz predstavnikov resornih ministrstev, predstavnikov urada za javna naročila, predstavnikov občin, Sklada za evropske zadeve avtonomne pokrajine Vojvodine (European Affairs Fund of Autonomous Province of Vojvodina) in predstavnikov organizacije NALED. Tema obiska je zeleno javno naročanje in doseganje ciljev trajnostnega razvoja.

Organizacijo obiska strokovno podpira Inštitut za javno-zasebno partnerstvo.

Tekom obiska bo delegacija izmenjala izkušnje s predstavniki Ministrstva za javno upravo, Ministrstva za okolje in prostor, Ministrstva za infrastrukturo, Borzena, Mestne občine Ljubljana, Mestne občine Kranj in Mestne občine Novo mesto. Iskrena zahvala predstavnikom vseh organizacij, ki so si vzeli čas, da delijo izkušnje!

Navdušenje delegacije nad dosežki Slovenije na področju zelenega javnega naročanja in projekti s področja zelene transformacije je veliko. Včasih se sami premalo zavedamo, kako velike korake smo že naredili.