<< NAZAJ NA NOVICE

KAKO JE NASTALA REŠITEV S-PROCUREMENT?

Objavljeno: 18.05.2018 - Petra Ferk

Prejemamo vse več vprašanj, kako je nastala naša rešitev… Rešitev je na slovenski trg pripeljalo tesno strateško sodelovanje med družbo Vortal in slovensko družbo S-Procurement. Slednjo smo ustanovili ustanovitelji Inštituta za javno-zasebno partnerstvo, ki je akreditiran kot raziskovalna institucija, hkrati pa se uvršča med večje svetovalne družbe na področju javno-zasebnih partnerstev in javnega naročanja v Sloveniji.

Naše dejavnosti so ves čas usmerjene v raziskave in razvoj, motiv zanje pa je premostiti vrzel med teorijo in prakso na področju javno-zasebnih partnerstev ter javnih naročil. V postopku iskanja ustrezne rešitve za slovenski trg je bilo opravljenih precej raziskav, toda po preučitvi Vortalove rešitve nismo več dvomili, da je ta produkt za naš trg najustreznejši. Želeli smo izrabiti celoten potencial, ki ga omogoča elektronsko javno naročanje. Zato smo sklenili strateško partnerstvo z Vortalom in v Slovenijo pripeljali eno izmed globalno uveljavljenih platform za elektronsko javno naročanje. Našim strankam stojimo ob strani. Z njimi najprej izvedemo nekatere postopke skupaj in jih v tem procesu usposobimo, da postanejo neodvisni uporabniki platforme. Tako se z izzivom uvajanja elektronskega javnega naročanja v poslovanje ne soočajo same.

Sprva smo iskali rešitev zase in za svoje stranke, ki so nam zaupale vlogo svetovalcev. Predvsem smo iskali dobro rešitev, ki bo naročnikom olajšala delo. Po obdobju uvajanja rešitve na trg želimo v naslednjem obdobju pripraviti dobre predloge za razpisno dokumentacijo naročil in jih dati na voljo naročnikom, kar jim bo precej olajšalo javno naročanje. Platforma omogoča elektronsko vrednotenje ponudb in tudi to prednost bi kazalo izkoristiti v čim večji meri.

Lokalizacija platforme je bila za tako majhno ekipo, kot je naša, velik izziv. Čeprav se zavedamo, da je treba še marsikaj postoriti, smo pokazali, da lahko platforme elektronskih javnih naročil v razmeroma kratkem času lokalizirajo majhne ekipe. Na koncu dobimo dobro rešitev, ki je že preizkušena in preverjena na drugih trgih, hkrati pa je prilagojena domačemu trgu. Z mednarodno usmerjenim izvajalcem rešitve elektronskih javnih naročil se znatno poveča tudi možnost čezmejnega javnega naročanja, saj so potrebna orodja že razvita in vzpostavljena. Res pa je, da se za čezmejna javna naročila, ki se odpirajo znotraj EU, potrebna znatna sprememba miselnosti, vendar je orodje že na voljo in pripravljeno za uporabo. Prav zato menimo, da so globalne platforme prava rešitev za prihodnost javnega naročanja.

Ponosni smo, da smo Vortalov strateški partner in da lahko delimo vizijo razvoja e-javnih naročil. Prepričani smo, da je moč našega strateškega partnerstva predvsem v naprednem poznavanju elektronskih rešitev in orodij z Vortalove strani ter z naprednim poznavanjem postopkov in meril za oddajo javnih naročil z naše strani. Prepričani smo, da se bo to v prihodnjih letih pokazalo kot zmagovalna kombinacija, ki bo pokazala pravi način, kako bi lahko javna naročila učinkovito dvignili na višjo raven.

Verjamemo, da bomo dokazali, da so e-javna naročila pravo orodje za doseganje stroškovne učinkovitosti in tudi za izboljšanje čezmejnih javnih naročil, kar je bil prvotni cilj uvedbe javnih naročil v EU pred približno šestdesetimi leti.

Naročnikom, ki že verjamejo v našo rešitev, se zahvaljujemo za zaupanje! Prav tako se zahvaljujemo za potrpežljivost in pripravljenost za učenje ponudnikom! Prvi koraki so vedno največji izziv. Potem gre vse lažje.

ZAPRI MENU
Predstavitev Registriraj se Kontaktirajte nas Pogosta vprašanja Novice Dogodki Certifikati Zakonodaja

TEHNIČNA PODPORA

Elektronski naslov:
podpora@s-procurement.si
Telefon:
01 60 100 71
ZAPRI MENU
Predstavitev Registriraj se Kontaktirajte nas Pogosta vprašanja Novice Dogodki Certifikati Zakonodaja

TEHNIČNA PODPORA

Elektronski naslov:
podpora@s-procurement.si
Telefon:
01 60 100 71