Ustanovitelji IJZP sodelujejo pri pripravi Komentarja Direktive o javnem naročanju

Objavljeno: 11.03.2019 - Miha Šinkovec

Ustanovitelja Inštituta za javno-zasebno partnerstvo in družbe S-Procurement doc. dr. Boštjan Ferk in doc. dr. Petra Ferk sta bila povabljena v družbo uglednih evropskih profesorjev, ki pripravlja Komentar Direktive o javnem naročanju pri založbi Edvard Elgar.

PREBERI VEČ

DNEVI JAVNIH NAROČIL, 4. IN 5. APRIL 2019

Objavljeno: 08.03.2019 - Petra Ferk

Lepo vabljeni na tradicionalno 20. konferenco DNEVI JAVNIH NAROČIL« z naslovom »KAKO SE USPEŠNO IZOGNITI PASTEM JAVNEGA NAROČANJA?«, ki bo potekala 4. in 5. aprila 2019 v Kongresnem centru Portus, v Hotelu Slovenija, Portorož.

PREBERI VEČ

Evropska komisija o javnem naročanju v Sloveniji

Objavljeno: 28.02.2019 - Petra Ferk

Evropska komisija (v nadaljevanju: Komisija) je 27. februarja 2019 v sklopu evropskega semestra za 2019 objavila letno analizo gospodarskih in socialnih razmer v državah članicah in oceno napredka pri izvajanju priporočil za posamezne države. V Poročilu za Slovenijo se je Komisija med drugim dotaknila področja javnih naročil.

PREBERI VEČ

SMERNICE ZA JN INOVATIVNIH REŠITEV V VSEH JEZIKIH EU

Objavljeno: 08.12.2018 - Petra Ferk

V Smernicah za javno naročanje inovativnih rešitev je pojasnjeno, kaj pomeni javno naročanje inovativnih rešitev in orisano kako oblikovati okvir politike, ki bo strateško izkoristila javno naročanje inovativnih rešitev.

PREBERI VEČ

POSVET KOMISIJE ZA NAROČANJE INVOATIVNIH REŠITEV

Objavljeno: 15.11.2018 - Miha Šinkovec

V maju 2017 je Evropska komisija naročila primerjalno analizo okvirjev državnih politik in izdatkov za javno naročanje inovativnih rešitev, v katero je bilo vključenih vseh 28 držav članic EU ter Norveška in Švica.

PREBERI VEČ

VELJATI JE PRIČELA NOVELA ZJN-3

Objavljeno: 01.11.2018 - Miha Šinkovec

Z dnem 1.11.2018 se je začela uporabljati prva novela Zakona o javnem naročanju (ZJN-3A) s poudarkom na večjem upoštevanju socialnih vidikov, tako pri samem vodenju postopkov oddaje javnih naročil (npr. obvezna vključitev meril, ki se nanašajo na socialne vidike med merila za izbiro ekonomsko najugodnejše ponudbe, kadar je predmet naročila kateri izmed v novem 67. a členu opredeljenih predmetov javnega naročila – t.i. »delovno intenzivne storitve« ali »podporne aktivnosti naročnika« ter razširjen nabor razlogov za izključitev), kot tudi pri izvajanju pogodb o javnem naročilu.

PREBERI VEČ

ZJN-3: PODPORNE AKTIVNOSTI NAROČNIKA

Objavljeno: 01.11.2018 - Miha Šinkovec

Z dnem 1.11.2018 se je začela uporabljati prva novela Zakona o javnem naročanju (ZJN-3A).

PREBERI VEČ

EVROPSKA KOMISIJA ZA IZBOLJŠANJE JAVNIH NAROČIL

Objavljeno: 24.05.2018 - Petra Ferk

Evropska komisija je dne 23. 05. 2018 v okviru postopka evropskega semestra objavila predlog priporočil za posamezne države članice glede njihovih gospodarskih politik za naslednjih 12 do 18 mesecev. Priporočila se osredotočajo na krepitev temeljev za doseganje trajnostne, vključujoče in dolgoročne rasti.

PREBERI VEČ

KAKO JE NASTALA REŠITEV S-PROCUREMENT?

Objavljeno: 18.05.2018 - Petra Ferk

Prejemamo vse več vprašanj, kako je nastala naša rešitev… Rešitev je na slovenski trg pripeljalo tesno strateško sodelovanje med družbo Vortal in slovensko družbo S-Procurement. Slednjo smo ustanovili ustanovitelji Inštituta za javno-zasebno partnerstvo, ki je akreditiran kot raziskovalna institucija, hkrati pa se uvršča med večje svetovalne družbe na področju javno-zasebnih partnerstev in javnega naročanja v Sloveniji.

PREBERI VEČ

PRVO E-ODPIRANJE NA S-PROCUREMENT

Objavljeno: 17.05.2018 - Petra Ferk

Od 1. aprila 2018 je v Sloveniji obvezno elektronsko javno naročanje in tako je zaživela tudi naša platforma S-Procurement in tako se je zgodilo tudi težko pripčakovano prvo elektronsko odpiranje ponudb je potekalo 17. maja 2018 v Občini Ig za »Izgradnjo in sanacijo komunalne infrastrukture v Iški vasi«.

PREBERI VEČ
ZAPRI MENU
Predstavitev Registriraj se Kontaktirajte nas Pogosta vprašanja Novice Dogodki Certifikati Zakonodaja

TEHNIČNA PODPORA

Elektronski naslov:
podpora@s-procurement.si
Telefon:
01 60 100 71
ZAPRI MENU
Predstavitev Registriraj se Kontaktirajte nas Pogosta vprašanja Novice Dogodki Certifikati Zakonodaja

TEHNIČNA PODPORA

Elektronski naslov:
podpora@s-procurement.si
Telefon:
01 60 100 71