Pritisk na javne finance je velik, zato vas vabimo, da se nam 3. junija 2021 ob 9 uri za dobro bodočih generacij pridružite na delavnici »KAKO V PRAKSI PRAVILNO PRISTOPITI K IZVEDBI STROKOVNEGA DIALOGA?«. Pridobimo zaupanje in prinesimo spremembe skupaj. Večja uporaba strokovnega dialoga lahko bistveno izboljša učinkovitost javnega naročanja. Delavnica je primerna za predstavnike javnega in zasebnega sektorja v vlogi ponudnikov in nabavnikov, saj bomo obravnavali tudi RfI postopke.

Globalno strokovna javnost ocenjuje, da bi bilo mogoče v postopkih javnega naročanja dvigniti učinkovitost za 30 %. Tudi doma strokovna javnost ocenjuje notranje rezerve v približno enakih deležih. Za dvig učinkovitosti so tako ponudnikom kot naročnikom na voljo različni instrumenti, eden pomembnejših med njimi pa je strokovni dialog. Potencial strokovnega dialoga se pri nas še zdaleč ne izkorišča v polni meri, kot najpogostejši oviri se navajata nezadostno poznavanje tega instrumenta, pa tudi strah pred morebitno nepravilno izvedbo le-tega.

Na strokovni delavnici bosta doc. dr. Boštjan Ferk in izr. prof. dr. Petra Ferk obravnavala strokovni dialog in njegov potencial ter podala koristne praktične napotke, kako pristopiti k izvedbi. Delavnica bo interaktivna, po uvodni predstavitvi teme bosta predavatelja imela razpravo, h kateri lepo vabljeni. Prijave in program najdete tukaj.

Za člane Foruma znanja je udeležba na delavnici brezplačna.