Datum:

3. junij 2021

Ura:

9:00 - 10:00

Lokacija:

Spletna delavnica

Direktiva 2014/24/EU o javnem naročanju in Zakon o javnem naročanju (ZJN-3) urejata institut strokovnega dialoga oz. predhodnega preverjanja trga. Javni naročniki tako lahko pred začetkom postopka javnega naročanja izvedejo preverjanje trga, da bi pripravili oddajo javnega naročila in obvestili gospodarske subjekte o svojih načrtih in zahtevah v zvezi z javnim naročanjem.

 

Javni naročniki lahko v ta namen na primer zaprosijo za ali sprejmejo nasvete neodvisnih strokovnjakov ali organov oziroma udeležencev na trgu. Ta nasvet se lahko uporabi pri načrtovanju in izvajanju postopka javnega naročanja, pod pogojem, da ne izkrivlja konkurence ter ne pomeni kršenja načel nediskriminacije in transparentnosti.

 

Kljub temu, da institut strokovnega dialoga v zakonu predviden in urejen, pa se v praksi le redko uporablja, čeprav bi njegova pogostejša uporaba bistveno vplivala na izboljšanje kakovosti v postopkih javnega naročanja.

 

Na spletni delavnici z naslovom:

 

»Kako v praksi pravilno pristopiti k izvedbi strokovnega dialoga?«

 

bomo obravnavali sledeča vprašanja v zvezi z izvedbo strokovnega dialoga:

  1. Kaj omogoča institut strokovnega dialoga?
  2. Kaj so poglavitni razlogi za neuporabo instituta?
  3. Kako pristopiti k izvedbi, zagotoviti spoštovanje temeljnih načel in se uspešno izogniti pastem?

 

Za javne naročnike, ki so redni uporabniki informacijskega sistema S-Procurement, ter ponudnike, ki imajo vključen PREMIUM + paket, je delavnica brezplačna. Za ostale udeležence je cena spletne delavnice 49 EUR brez DDV.

 

Predhodna prijava na dogodek je obvezna.

 

Za več informacij nam lahko pišete na info@s-procurement.si

 

Vljudno vabljeni!

Datum:

3. junij 2021

Ura:

9:00 - 10:00

Lokacija:

Spletna delavnica