Tradicionalna 23. konferenca »DNEVI JAVNIH NAROČIL« z naslovom: »PRILAGAJANJE POSTOPKOV JAVNEGA NAROČANJA NOVIM OKOLIŠČINAM ZA UČINKOVITO JAVNO NAROČANJE V PRAKSI«

V Portorožu bo 6. in 7. aprila 2023 potekala Tradicionalna 23. konferenca »DNEVI JAVNIH NAROČIL« z naslovom: »PRILAGAJANJE POSTOPKOV JAVNEGA NAROČANJA NOVIM OKOLIŠČINAM ZA UČINKOVITO JAVNO NAROČANJE V PRAKSI««, kjer bo predaval tudi doc. dr. Boštjan Ferk.

Počasi se navajamo na viharno obdobje nepredvidene rasti cen, ki je že v preteklosti javnim naročnikom povzročala nemalo preglavic pri načrtovanju investicij in rednih nabav, kot tudi pri njihovi realizaciji. Preteklo obdobje so zaznamovala zlasti vprašanja pravne presoje upravičenosti podaljšanja pogodbenih rokov in povišanja pogodbeno dogovorjenih cen. Vendar gospodarski kazalniki za Republiko Slovenijo tudi za letošnje leto napovedujejo razmere velike negotovosti, kot posledico ohranitve visokih cen, rasti obrestnih mer in nepredvidljivih razmer na energetskih trgih. Kot napoveduje UMAR bodo v tem letu investicijske aktivnosti javnega sektorja ponovno tiste, ki bodo igrale pomembno vlogo za gospodarstvo. To pomeni, da bo trg javnih naročil zopet močno podvržen bitkam zainteresiranih ponudnikov za pridobitev javnih naročil.

Vljudno vabljeni, da se udeležite strokovnega dogodka, ki ima na področju javnih naročil najdaljšo tradicijo v Republiki Sloveniji in vam zagotavlja, da ohranjate stik z zakonodajnimi in tržnimi spremembami na področju javnega naročanja.

Za naročnike Foruma znanja omogočamo v sodelovanju z organizatorjem Agencijo za management 10% popusta. Ob prijavi v opombe napišite, da ste član Foruma znanja, da se bo popust upošteval. Prijave na konferenco in ostale informacije najdete tukaj.

Dodaj na koledar

VPRAŠANJA IN KOMENTARJI

Imate vprašanje?