KAKO SE LOTITI POSTAVITVE SONČNE ELEKTRARNE NA JAVNIH POVRŠINAH?

11. maj 2023

9:00 - 9:45

Spletni dogodek

Smo v obdobju, ko se na dnevni ravni spoprijemamo s številnimi izzivi in posledicami podnebnih sprememb in v času velike volatilnosti na trgu energetike. Eden od najučinkovitejših mehanizmov prehoda v brezogljično družbo postavitev sončnih elektrarn na lokacijah porabe električne energije.

Postavitev sončnih elektrarn prinaša številne prednosti, zato administrativne ovire in izvedba ustreznih postopkov ne smejo biti prepoznane kot ovira, ki bi onemogočale vzpostavitev sončnih elektrarn na javnih površinah.

Vabimo vas, da se udeležite delavnice, ki vam bo dala ključne informacije za zagon projekta. Na delavnici bomo obravnavali:

  1. bistvene korake in postopke, ki vodijo k postavitvi sončne elektrarne na javnih površinah;
  2. identifikacijo ter analizo prednosti in slabosti možnih variant za realizacijo projekta od (A) relativno enostavne ustanovitve neprave stvarne služnosti, (B) izvedbe javnega naročila, pri čemer se bomo vprašali kateri postopki in tehnike so primerni za tovrstno investicijo do relativno kompleksnega (C) postopka vzpostavitve javno-zasebnega partnerstva;
  3. vaša vprašanja, za katera ste toplo vabljeni, da jih posredujete vnaprej.

Delavnico vodita strokovnjaka s številnimi izkušnjami iz tega področja: izr. prof. dr. Petra Ferk in doc. dr. Boštjan Ferk.

Za naročnike, uporabnike platforme S-Procurement in ponudnike, ki imajo vključen PREMIUM+ paket, je delavnica brezplačna.

Za ostale udeležence je cena spletne delavnice 49 EUR brez DDV.

Prijava je obvezna. Pred izvedbo delavnice bodo prijavljeni udeleženci prejeli povezavo do dogodka na spletni naslov.

11. maj 2023

9:00 - 9:45

Spletni dogodek

Dodaj na koledar